Socialt kooperativ

Jag har ju skrivit en del om det miljömässiga här på kajskjul 46. Tänkte försöka mig på att skriva om det sociala arbetet och hur det fungerar som nätverk. Människor går ju härifrån som bidragstagare till företagare! för vägen ut ägs ju av sina medarbetare och drivs som sociala företag i kooperativ form. Här tjänar män och kvinnor lika mycket. Och medarbetarna speglar den mångfald som finns här i landet.

Drogfrihet

Här finns hela kedjan från ett drogfritt boende och behandling till att arbetsträna och få ett karriärstöd. På arbetsplatserna erbjuds hälso- och friskvårdsaktiveteter. Arbetsplatserna är självklart drogfria samt ger stöd till fortsatt drogfrihet.

Våra värden

Tänkte mig på att skriva lite om våra fraser: Vi utvecklar företag för en hållbar värld som behövs! Vi är Sveriges största franchisekedja av alla sociala företag! Vi säljer miljövänliga produkter och tjänster som tidigare nämnts. Samtidigt skapas arbeten åt människor som står långt ifrån arbetsmarknaden! Vi har 14 sociala företag där vinsten går tillbaka till att skapa fler arbetsmöjligheter osv.

Sysselsättning

Vi är 125 anställda där fler än 150 personer deltar i det dagliga arbetet .Eller bor på någon av våra villor. Företagen finns på flera håll i landet och sprids genom sociala franchising. Vägen ut! kooperativen har hela 14 sociala företag! En omsättning på 44 mk om året(2016).

/Ann

Textiltryck Metoo T-shirt