Manuellt Screentryck

Screentryck – Textiltryck

Helhetslösningar inom screentryck.

Söker du screentryck på t-shirts, tröjor, jackor och tygkassar med miljövänliga färger på rättvisemärkt ekologisk textil så har du hamnar helt rätt. Vi levererar det mesta inom profilkläder. Vi har ett stort sortiment och samarbetar med flera olika leverantörer. Vi trycker på alla slags material, hör av er till oss om ni har frågor kring våra produkter.

Tryck på egen t-shirt eller tygkasse

Om du redan har textilier går det bra att lämna in dem till oss och få ditt eget unika tryck. Vi arbetar med serier från ett enda tryck och uppåt. Vid tryck på egen textil förbehåller vi oss en felmarginal på 10% då vi inte kan ersätta textilen vid eventuella feltryck.

Screentryck på ekologisk textil

Vi gör screentryck på rättvisemärkt ekologisk textil. Vi trycker med färg helt fri från PVC och ftalater. Vår verksamhet är miljödiplomerad enligt Svensk Miljöbas och både tryckfärg och textil är certifierad enligt GOTS (Global Organic Textile Standard). Flera av våra eko-textilier är dessutom certifierade enligt Oeko-tex och Bra miljöval samtidigt som de tillverkas enligt bra villkor (Fairtrade).

Textiltryck Priser och offerter

Våra priser varierar beroende på vilken textil eller färger ni väljer, vi hjälper dig att hitta det som passar dig bäst. Kontakta oss för prisuppgifter och offert.

Leveranstid

Normalt har vi 10 dagars leveranstid från det att plagg och original är oss tillhanda. Är det brådskande försöker vi givetvis lösa det också.

Priser Screentryck T-shirt

Här följer prisexempel på Screentryck på T-shirt. Prisuppgifterna avser Dynamics sortiment som är ekologiskt, märkt Bra Miljöval och tillverkat under schyssta villkor.

Unisex T-shirt EP01, 100% Organisk bomull, vikt 155 gram. Finns i storlekarna X-Small till XXL i 25 olika färger.

Antal Produkt Pris
10 st Ekologisk T-shirt med 1-färgstryck 1.350:-
25 st Ekologisk T-shirt med 1-färgstryck 2.660:-
50 st Ekologisk T-shirt med 1-färgstryck 4.780:-

Priser Screentryck tygkasse

Här följer prisexempel på Screentryck på tygkassar. Prisuppgifterna avser Dynamics sortiment som är ekologiskt och tillverkat under schyssta villkor.

Antal Produkt Pris
10 st Ekologisk Tygkasse med 1-färgstryck 990:-
25 st Ekologisk Tygkasse med 1-färgstryck 1.750:-
50 st Ekologisk Tygkasse med 1-färgstryck 2.950:-

Samtliga priser är exklusive moms

Textiltryck med Global Organic Textile Standrad (GOTS) färgFair Wear FoundationEarth PositiveSoil Association

Tryckmetod & Tryckfil

Tryckfil

För ett så bra tryckresultat som möjligt krävs det ett bra original i hög upplösning. Vi föredrar vektorbaserad grafik skapad i Adobe Illustrator eller Photoshop.

Tryckmetod Screentryck

Metod för textiltryck där man trycker färgen direkt på ett plagg, även kallat direkttryck. Resultatet av screentryck på kläder är av högsta kvalitet och det är den tryckmetod som har längst hållbarhet. Direkttryck (screentryck) trycker vi på textil i 100% bomull till exempel t-shirt, piké, hood och tygkasse. För övriga material använder vi transfertryck.

Förberedelser

Motivet som skall tryckas separeras digitalt och varje färg skrivs ut i svart på en film. Därefter tejpar man upp filmen på en ljuskänslig ram och belyser den i ett ljusbord med starkt ljus. Detta lämnar en öppning i väven på ramen för just den färg man vill trycka. För varje färg man vill trycka krävs en film och en ram.

Tryckfärg

Färgen pressas genom väven i ramen med en gummiskrapa, en så kallad rakel. Ramen ligger mot plagget och när rakeln pressar färgen genom väven går färgen in i plagget. Därefter körs plagget genom en ugn som håller en temperatur på 400 grader för att torka färgen.

Leverantörer

Ekologisk- och fairtrademärkta textilier

Dynamics: www.dynamics.se
Neutral: www.neutral.com
DEM collective: www.demcollective.com